Darreres entrades:

11/2/08

Bitàcora per a navegants

Els propietaris dels terrenys afectats per la construcció del futur aeroport de Lleida-Alguaire formalitzaran en els pròxims dies un recurs contenciós administratiu contra el procés d'expropiació emprès pel departament de Política Territorial de la Generalitat.

La valoració que ha fet de les seves terres el jurat d'expropiació de Lleida ha fixat en 1,76 euros l'import del metre quadrat de terreny.
Tot i que la Generalitat eleva l'oferta fins als 2 euros, els afectats demanen més diners, i comparen el què se'ls ofereix amb el desemborsament de 5,70 euros per metre quadrat per comprar els terrenys de la presó de Tàrrega que ha fet Política Territorial.

La Generalitat es defensa assegurant que no són situacions comparables. D'entrada, perquè les finques de Tàrrega es van adquirir inicialment per ser destinades a sòl industrial -per això es van pagar més cares-, encara que després el seu ús es va modificar i es van destinar a equipaments. A més, els terrenys de Tàrrega estan situats a peu de la transitadíssima autovia A-2.

Els afectats de l'aeroport al.leguen a favor seu que també a Alguaire està prevista una autovia, la futura A-14, que anirà fins a la comarca de la Vall d'Aran.

Total, la lluita està per passar de 2 a 6 euros per metre quadrat: fins a 1.000 peles per un metre quadrat de no urbanitzable.

Que els navegants no equivoquin el rumb dels seus vaixells...

Mireu ara Urgent: es compra sòl agrari a 5.000 ptes/m2

0 Comentaris. COMENTEU-HO: