Darreres entrades:

17/3/10

On posarem la nova biblioteca?


El Govern ha aprovat el Pla d'equipaments culturals de Catalunya 2010-2020, que estableix els equipaments municipals necessaris per completar la xarxa d'equipaments culturals bàsics i garantir així l'accés de la ciutadania a la cultura.

El pla preveu que, per cobrir aquestes necessitats, Catalunya hauria de crear 395 equipaments culturals en els propers 10 anys, entre biblioteques, arxius, centres culturals polivalents, equipaments escenomusicals, espais d'art i museus.

El pressupost total és de 990 milions d'Euros.

A Sant Pere de Vilamajor se n'ha assignat un d'aquests centres, en concret una Biblioteca.

S'ha programat amb una superfície de 727 m2, i amb un pressupost per a la seva construcció de 1.148.600 €.

Pel que fa al finançament, la Generalitat aportarà entrre el 25% i el 50% del cost de les obres, i els Ajuntaments hauran d'obtenir el finançament restant, per part d'altres Departaments (PUOSC), Administracions (Diputacions, Consells Comarcals, Estat, Unió Europea) i altres entitats públiques o privades.

El Govern de la Generalitat ja ha fet la seva feina: ara ens toca a nosaltres decidir on la volem.

Tot i què encara no hi ha assignació temporal, en els moments que ens trobem, ultimant la planificació urbanística municipal, caldria decidir on s'ubicarà aquesta biblioteca.
En l'horitzó temporal mig d'aquest Pla, Sant Pere de Vilamajor tindrà els mateixos habitants que Sant Antoni, que ja està reprenent la construcció de la seva pròpia Biblioteca.

Potser seria hora de començar a pensar què en farem de la masia de Can Derrocada, si és que el seu propietari s'avé a cedir-la, vendre-la, o qualsevol altre forma equivalent.

Una visió de nuclimilitànciaquieroynopuedo dirà que "això no toca ara; no ens ho podem permitir", quina traducció evident és no planificar, que qui sap d'aqui uns anys, i que en la pràctica significa continuar escurant les engrunes del passat.

Tot plegat, però, està posant de manifest la necessitat inpostposable de disenyar un Pla d'Equipaments -sian públics o privats- per a aquest Sant Pere de Vilamajor del Segle XXI.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: