Darreres entrades:

10/6/11

Escac ... i mat

Article 197. Moció de censura de l'Alcalde.

1. L'alcalde pot ser destituït mitjançant moció de censura, la presentació, tramitació i votació es regirà per les següents normes:

a) La moció de censura ha de proposar, almenys, per la majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació i ha d'incloure un candidat a l'Alcaldia, podent ser-ho qualsevol regidor l'acceptació expressa consti en l'escrit de proposició de la moció.
En el cas que algun dels proponents de la moció de censura formés o hagi format part del grup polític municipal al qual pertany l'alcalde la censura es proposa, la majoria exigida en el paràgraf anterior es veurà incrementada en el mateix nombre de regidors que es troben en aquestes circumstàncies.
Aquest mateix supòsit és aplicable quan algun dels regidors proponents de la moció hagi deixat de pertànyer, per qualsevol causa, al grup polític municipal al qual es va adscriure a l'inici del seu mandat.

b) El Ple serà presidit per una Mesa d'edat, integrada pels regidors de major i menor edat dels presents, exclosos l'Alcalde i el candidat a l'Alcaldia, actuant com a Secretari el que ho sigui de la Corporació, qui acreditarà aquesta circumstància.

c) La Mesa es limitarà a donar lectura a la moció de censura, constatant per poder seguir amb la seva tramitació que en aquest mateix moment es mantenen els requisits exigits en els tres paràgrafs de l'apartat a, donant la paraula, si escau, durant un breu temps , si hi són presents, al candidat a l'Alcaldia, l'alcalde i als Portaveus dels grups municipals, ia sotmetre a votació la moció de censura.

2. Cap regidor pot signar durant el seu mandat més d'una moció de censura. A aquests efectes no es prendran en consideració aquelles mocions que no haguessin estat tramitades per no reunir els requisits que preveu la lletra b) de l'apartat 1 d'aquest article.


Per arribar fins aqui no calia prendre el pél a tots plegats... Cal ser responsable i no jugar a "firetes" amb el nostre poble.

9 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Caram, si guanyen els meus tothom es bo i no n´hi ha cap necessitat de recorrer a legislacions ni respònsabilitats, peró si ho fan els altresm serén sometsos a la prova del cotó i a la sospita eterna. Després d´una legislatura donant canya, a ho millor pots tenir l´oportunitat de reflexionar els propers quatre anys, peró més d´u considerará que, a partir de demá, s´inicia la guerra i la revença.Així viuen alguns, els acostumats a manar,la política i les relacions humanes en aquest poble. Ho sento per l´idealisme de l´Anna.

corazonada ha dit...

No t'equivoquis tothom serà sotmet a la prova del cotó, no creguis que si guanyeu tindreu un camí de roses, tampoc serà fàcil per vosaltres. Entre d'altres per que et recordo que hen de portar l'Ajuntament en un moment de retalls. L'oposició hi serà, això
no us oblideu.

Anònim ha dit...

guerra, revenja, odi,traició,rabia etc etc, sembla que alguns s'hagin presentat a les el.leccions per no guanyar, i desprès estar legitimats des-de l'oposició a fer quelcom per fer aquest poble ingovernable, no entenc res

Anònim ha dit...

Doncs jo t'ho explico, els que han guanyat les eleccions tenen moltes ganes de treballar, i em consta, els que no han guanyat l'hi tenen ganes al Alcalde, i només al Alcalde, i em consta, però el mes fort de tot, es que la ràbia no els deixa veure que tots som el Poble.

Si la força mes votada finalment no governés, seria una deslleialtat al nostre poble perquè així ho vara’m expressar a les urnes, si aquesta formació finalment pot governar, la oposició ja te preparada una moció de censura, això jo li dic, anar en contra el Poble i lluitar per interessos particulars.

Per la situació actual econòmica i social, i la necessitat que hi ha actualment en les famílies, perdran un preuat temps en mocions i pals a les rodes, un fàstic tot plegat.

Nota: Per els que estiguin a la Oposició, que no us preocupeu que el Poble vigilarà la gestió del govern, però també la vostra.

Es pot dir mes alt, però no mes clar.

Redeu!!

Javier ha dit...

A mi me parece muy justo y loable que todas las fuerzas políticas de éste pueblo quieran lo mejor para todos nosotros y tengan deseo de trabajar.
Para acceder a gobernar un Ayuntamiento, como se puede comprobar, hay varios caminos reconocidos por la ley.
El tema de que hay interés en deponer al alcalde me parece que es llevar a una belicosidad lo que es realmente una alternancia de poder, que por las alianzas establecidas se puede llegar a dar. Y si por fas o por nefas el señor Llesuy no repite su cargo, no se preocupen sus seguidores, en primer lugar, y el resto de la ciudadanía, la historia municipal sabrá reconocer sus méritos.

censura no!! ha dit...

Hola Javier, si, tienes razón en que la historia municipal sabrá reconocer sus méritos, pero si te das cuenta antes de empezar en el supuesto de su segundo mandato, ya se está hablando de moción de censura, y si és por las urnas que sabrán los ciudadanos reconocer sus méritos, de que sirve votar?? Si luego se espera a que pase un tiempo y se promueve la moción de censura??? O no quieren pactar para estabilizar la gobernabilidad del Ayuntamiento??.
De verdad Javier si la Ley es esta, es una verdadera lacra, y te habla una ignorante en política.

Explicándole a mi hijo que es lo que pasa y porque no se sabe todavía quien es nuestro Alcalde. Me ha resumido la explicación con un símil en las carreras, y me ha dicho:
el primero es el que ha ganado pero para que el pódium este completo faltan 2, el que queda en segundo y tercer puesto, el segundo está enfadado porque creía que podía ganar al primero y el tercero piensa que ha habido trampas del segundo para ayudar al primero.

Su conclusión: ha ganado el primero. Porque el segundo no sabe perder y el tercero no sé fía del primero y tercero. Pero si nadie sube al pódium. NADIE A GANADO.

Que fuerte!! Que un chaval diga esto.

Anònim ha dit...

Quien este en el poder será el que merezca ser alcalde por democracia. A tu hijo dile que los coches y las carreras son para correr y en este pueblo correr políticamente establece errores. No se si hay ganador pero si vencido. Para que lo entienda tu hijo le puedes comentar que el que iba a ganar se quedo sin gasolina por varios motivos (tu sabrás explicarselos) luego nadie se la dejo y no pudo llegar a meta que hay a 6km no 4km como el llego. Hay una película de pixar que plasma algo semejante. Es importante valorar a tu equipo porque solo no llegas s ningún lado.

censura no!! ha dit...

Gracias anterior anónimo, y que mañana sea un día para los que estaís pendientes de ser Alcaldes o regidores lleno de buenas intenciones, de trabajo, de compromiso, de lealtad, de libertad, respeto y sobre todo democracia, respetad al vencido y felicitar al elegido. Todo hombre o mujer que se precie deberia hacerlo. En definitiva la labor que se realice será para vuestro amo, EL PUEBLO.

Corazonada ha dit...

Estoy muy de acuerdo contigo. Que gane la democracia.
Felicidades al nuevo Alcade y a todo al equipo.