Darreres entrades:

21/6/11

Oposició constructiva? No gràcies!

Fa uns dies repassava la cinquantena de plens municiplas celebrats en la passada legislatura i les 225 votacions que s'hi van fer. 

Ho he contrastat amb alló que ens van dir que farien els diferents grups municipals, i el resultat és decebedor...

La oposició, en general, no va fer res per aportar, només per oposar-se o concedir. Manca iniciativa, manc aimaginació, manca posar els interessos particulars darrera els generals. Els resultats ja s'han vist prou clars en les passades eleccions, només esgarrapant vots amb coalicions s'han aconseguit mantenir-se, i alguns ni això.

Trist quan hom està cofoi fent "oposició", denominació perversa.

Em recorden molt als "indignats" que clamen contra les retallades sense voler saber res més de tot el què està passant, sense entendre que un nou ordre de les coses malauradament s'ha d'imposar pel bé del seny. Mal que pessi, doncs qui no vol assumir la realitat no té arguments per canviar-la.

Ara, que qui governa ha de navegar en minoria, aniria sent hora de què aquesta "oposició" construís poble, que tant d'anar a "l'assetjament i enderrocament" (millor queda en castellà: "acoso y derribo") perden el nord de vista. Clar que al nord tenim el Parc Natural, i potser els arbres fan perdre el bosc de vista.

Ens cal una oposició constructiva, que per anar a la contra ja tenim els nostres fills adolescents. Ens cal una oposició útil, que d'inútils ens en sobren arreu.
Que cóm es fa l'oposició constructiva? En primer lloc, sent conseqüents.
Proposo ara i aquí celebrar cada sis mesos un ple extraordinari sobre "l'estat del municipi" on cada grup tingui veu per exposar com veu que estan els grans temes del municipi, i aportin -si en tenen- solucions que vagin més enllà de la trista crítica a allò que s'estigui fent. I proposo que el govern en prengui nota de tot allò que li serveixi per fer avançar el nostre poble en la bona direcció, que no és altra que posar les pedres per a construïr un poble amb futur, quan l'oposició tingui raó, quan l'oposició aporti quelcom, que ja seria hora.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: