Darreres entrades:

7/6/11

Cortesans de Vilamajor preparen el gran escac

La Cort ha estat durant molts segles (amb perdó d'en FS) un entorn on, apart de festejar i afalagar el Rei, es caracteritzava per les infidelitats, traicions i intrigues.

A Sant Pere de Vilamajor mai ha deixat d'haver-hi una Cort. Formada per amics, enemics, saludats, coneguts, utilitzats i indiferents. Una estructura social d'influència que es retroalimenta i reajusta constantment.

La Cort de Vilamajor ha tornat a parlar, ara unida per interessos antagònics però a la fi amb l'aliança a flor de pell. A veure qui mou la darrera fitxa, que qui la mou primer cau sota la daga d'algun cavaller.

Els pactes -els d'honor- són rars a la Cort de Vilamajor, doncs no es pot perdre, per submissió a un acord, cap aventatge que després potser es pot necessitar.

Intrigues. 

Cadascú va a la seva i tothom mira de reüll al del costat. Cal preparar el Consell dels Onze, cal estar atent a qui li toca primer. Hi haurà emBoscada?

La clau, ves per on, la tindrà el Cavall: aguantarà l'escac de la Torre al Rei?  

Interrogants. El gran escac en què no cal ser primmirat...

13 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

ER te la paraula, eviteu que torni a passar.Q
Els grups municipals de Sant Pere de Vilamajor GISP i ISP volem comunicar a la opinió pública que:

Varem trobar desmesurada, excessiva, fora de lloc i dèspota la reacció del President del Plenari en expulsar de la sala, al Ple del 1/10/2009, la portaveu de ERC per la seva intervenció en un tema tan seriós com es el dèficit de més d’un milió d’euros en un any i mig de gestió.

Aquesta actitud intransigent, autoritària, de manca de respecte i de prepotència no ha estat un fet aïllat en aquest Ple, sinó que ben al contrari es una constant per part del President envers els portaveus de la oposició a les reunions de treball i als plens municipals.

Davant la critica o la discrepància, no tan sols nega la paraula, sinó que a més a més coarta la llibertat d’expressió pressionant als portaveus per modifica les seves postures i opinions fins i tot al butlletí municipal La Clau.

El càrrec no fa al Sr. President posseïdor de la veritat absoluta, i si no sap apreciar i encaixar els punts de vista diferents, no està a la alçada de les circumstancies i està desbordat per aquesta responsabilitat.

Per tant hem decidit que ja hi ha prou, que no tolerarem que el President ens torni a tractar com a criatures al pati de l’escola. Que el respecte no es guanya amb despotisme i prepotència, sinó amb respecte i diàleg.

Anònim ha dit...

Anònim Q. Gisp i ISP, Em d'anar fins el 2009?? La Cristina Romero us ha dit que feu aquest comunicat?? no m'ho crec, no sé, em sembla que si demaneu respecte i diàleg, el que s’hauria de fer, es que tan sols ells la Cristina i en Llesuy son els que s'ho han de parlar, que dubto molt que no s’ho parlessin posteriorment, i suposo que dels error s’aprèn i que en Llesuy haurà pres bona nota del que va passar, i que esteu fent?? dintre d'aquest comunicat doneu informació, que potser es veritat o no, però pot confondre, es humà sortir-te dels papers i no justificable, però maliciós i punyent, que és? això si que sembla un pati d'escola.

En Pep ha dit...

1 d'octubre de 2010. Sala Oril.la. S'està celebrant el Ple de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ...

S’inicia el punt donant compte el Sr. Alcalde de la liquidació del pressupost de 2008, copia de la qual disposen tots els regidors, explicant que properament es convocarà la comissió de comptes.

Seguidament demana la paraula la Sra. Cristina Romero.

Sra. Cristina Romero: "No crec que sigui el moment de fer valoracions, i tant sols dir que ja era hora, i que espero es convoqui la comissió de comptes, però que sigui per ja, i ens veurem més habitualment. Però no puc estar-me de mencionar l’escandalosa xifra de 1.144.244,67 € de romanent de tresoreria; amb això queda clar que la seva gestió ens està portant a una ruïna econòmica".

Sr. Alcalde: "Em sembla d’una frivolitat imperdonable el que acaba de dir. Jo crec que és un gest cap a la galeria, no sé quina, perquè vostè sap perfectament les penúries que està passant en aquests moments l’Ajuntament; vostè sap que en aquests moments tenim un 50% menys d’ingressos que l’any passat. Em sembla que vostè aquesta intervenció no l’ha fet gens afortunada".

Sra. Cristina Romero: "...si s’ha ofès..."

Sr. Alcalde: "Sra. Romero, no li he donat la paraula".

Sra. Romero: "Però tampoc me la pot treure".

Sr. Alcalde: "Ja ho crec que li puc treure".

Sra. Romero: "¿També em pot expulsar fora?"

Sr. Alcalde: "Sra. Romero... primera vegada".

Sra. Romero: "No tenim...(?)”

Sr. Alcalde: "Sra. Romero... segona vegada".

Sra. Romero: "Com vulgui, si vol em fa fora. Que consti en acta que m’ha fet fora. ..?... A mi les prepotències se les queda per casa seva".

Sr. Alcalde: "Sra. Romero, abandoni la sala per favor".

Seguidament, i junt amb la Sra. Romero, abandonen la sala de plens la regidora Sra. Dolores López, el regidor Sr. Joan Bosch i el regidor Sr. Gabriel Ezquerra, donant-se per tancat aquest punt de l’ordre del dia.

(En el ple del dia 11 de febrer de 2010 s'aprovaren per 7 vots a favor i cap en contra els comptes de l'exercici 2008, amb l'abstenció de les Regidores Romero i López i l'absència dels Regidors Álvarez i Bosch).

Anònim ha dit...

hola pep, o com et diguis realment, t'hauries de mirar mes el màlic, no se quina obsessió us ha entrat ara per dinamitar la entesa de persones que realment estimen el poble, i han sigut capaços de deixar de banda coses del passat, i mirar endavant, en comptes de rancúnies , i mirar per els propis interessos, sense importar res mes que les coses pròpies. si mires be les llistes dels partits que es van presentar a les el.leccions, de seguia et donaràs compte de qui te capacitat i ganes de treballar, i qui te uns altres interessos. pensa en positiu, la rancúnia et farà envellir abans.

POP

En Pep ha dit...

POP, sóc En PEP.

Ho has entès malament, tant sols volia deixar fidel testimoni per tal de què aquest, en "Q" (em sóna a James Bond, no sé perquè) no deixés una dard emmetzinat que posés en dubte el què no té lloc a dubte.

El fidel testimoni del que va passar, deixa les coses al seu lloc: qui no té respecte institucional no pot demanar-lo per un mateix.

P.S.: no em dic Pep, ni tu Pop, però ens coneixem...

corazonada ha dit...

Arriba el final, queden pocs dies i alguns fan el que sigui per desprestigiar al Senyor Llesuy, tot s'hi val en aquest lloc de: vols ser alcalde ?
I els que son nous en tot això ens quedem ensimis-mats pensam en el que fan alguns per estar-hi a l'Ajuntament. Realment és necessari tot aquest lloc?
Guanya mes qui no parla tant i és respetuós amb els demés, qui parla amb calma i espera. Aquests comentaris embrutan la pol.lítica i no ajuden. No us doneu compte? El que ha passat ja està fet. Mirem el que tenim per davant, mirem pel poble. Si ni nosaltres ens entenem, com penseu que es veu això des de fora?
Jo crec que la aposta ja esta feta, no cal que juguem més.
Almenys en aquesta partida.

En Pep ha dit...

Cor-a-zo-nada, la teva lleialtat t'honora.

Embruten els bruts. No tots som iguals.

Vist el vist, només hi ha efectivament una opció possible, però ara no ens toca a nosaltres...

Pap ha dit...

Estimats Pop i Pep, com dieu, queden pocs dies i tot fa preveure un desenllaç lógic (?) prego a tots els tertulians, caps de llista, seguidors etc i etc, mesura, respirar fons i creuar els dits, doncs sembla que a partir del onze, la cosa no serà gens fàcil, i es llavors quan a la gent que pertoqui, haurà de demostrar capacitat, amor sl poble, i sobre tot, molta generositat.

Soc en Pap i coneixo a en Pep i a en Pop

PIM, PAM, PUM ha dit...

Estimat Pap, ja l'has buidat. tens raó però aquesta legislatura passarà en tots els casos sense pena ni glòria, "qui dia passa..." doncs cap alcalde s'atrevirà a fer els canvis estructurals que el nostre, més que els altres municipis d'arreu del país, ha d'assumir d'una vegada per totes.

La única complicació serà haver de mantenir els serveis, sense fer pagar més, i amb menys diners, és a dir, gestionar la missèria.

PIM, PAM, PUM, no conec al Pop, ni al Pep, ni al Pap.

Anònim ha dit...

En un plis plas tindrem nou Ajuntament. Algú dirá: " a mi plin...". Bé, per mi es interesant mani qui mani. Evidentment, m´agradaría fer molt plas, plas, si governem els que m´agradaría, peró si ho fan els altres no crec jo que els sense plas, plas, restarem de braços creuats i fent caure llágrimes: plis, plis, plis, per no perdre el camí de tornada.
I no soc ni Pap, ni Pep, ni Pop, peró m´agrada el Jazz.

Anònim ha dit...

Cull...! aquest sí que és un tema interessant, la música, gratifica, amansa les feres, i si te la pots baixar, a sobre barata.
(perdonan's pare SGAE, que no sabem el que ens fem!)

ANNA ha dit...

REFLEXIONS EN VEU ALTA:

No sé que passarà, ni tan sols puc enverinar què, el que vull, es que els que estiguin el Ajuntament treballin per tots i cada un dels ciutadans d'aquest Poble.
No m'importen els caràcters, tampoc si cobren poc o molt, ni tan sols que tenen o que deixen de tenir, si son amics d’uns o enemics d’altres.
Gent honesta, coherent, lleials al Poble, sense ambicions particulars, compromesa a informar i explicar a tothom el que se esta fent.
Potser sigui una utopia, però es el que vull.

corazonada ha dit...

El que tingui de ser, serà. Simplement respecteu el que sigui.
Parlem-ne el que faci falta i discutiu el que no us agradi. Fem goverm però fem-ho junts.