Darreres entrades:

22/6/11

Amb tu no treballo per Sant Pere de Vilamajor

No en tinc gaire idea de com s'ho ha de fer un govern en minoria com el què ens ha quedat al nostre poble si vol fer aixó, governar.

La diagnosi psico-sociològica que ha quedat patent amb el test de la comtessa electoral és realment decebedora, doncs en realitat, hom volia treballar per Sant Pere... només si guanyava

Fixeu-vos que ningú ha volgut fer pinya amb ningú, uns per un granet, altres per una pedra a la sabata, altres que si sempre m'has mirat malament, uns altres no que tu ets "de dretes", que si "alló no t'ho perdonaré mai",...

Tant difícil com governar en minoria deu ser oposar-s'hi sistemàticament. 

L'escenari pot ser fins i tot ridícul doncs es tracta de posar en joc una tàctica de desgast, només per fotre, per prendre's la revenja. Continuarà agreujat doncs, l'escac al Rei, tant se'n fot que es perdi un temps i unes energies indispensables per continuar avançar en el progrés del nostre poble. L'estratègia de la sangonera: debilitar la pressa.

És hora ara de canviar la forma d'administrar la cosa comuna. Frases com "Fem-ho!", "Tots a una" o "Ens uneix l’únic objectiu de treballar amb i per Sant Pere" no poden ser hipòcrites.

A l'anomenada oposició hi ha persones d'extraordinària vàlua per aportar maons a l'edifici del nostre poble. Cal agafar el millor de cadascú i aconseguir que, de debó, en comptes de perdre energies en l'enroc continu, que és la pinta que fa tot plegat, s'aprofiti pel bé de la resta, espectadors de la teràpia.

La simplista organització, rural i oligarquista, del nostre consistori ha d'evolucionar cap a formes d'implicació de tots els elegits democràticament per treballar per a la ciutadania del nostre poble. És hora i ocasió d'obrir espais a la corresponsabilitat ben definida, que no impliqui xecs en blanc en altres assumptes.

Implicar-se en la gestió de la cosa pública no ha de ser sinònim d'implicar-se amb el govern: cada cosa al seu lloc.
Proposo per tant reformar el Reglament d'Organització i donar carta de naturalesa a la figura de les Comissions. Comissions que haurien d'atendre a eixos fonamentals de la gestió pública de determinats assumptes com ara:

- Consell Escolar,
- Assistència social,
- Promoció económica i activitats regulades,
- Vialitat i camins cadastrals,
- Parc Natural i Pagesia,
- Comissió de cultura i festes,
- Comissió de Barris,
- Consell de Poble,
- Comissió de pressupostos
- ....

T'ho imagines...?

A cada comissió un gestor comissionat de entre els regidors -tots- electes i una dotació pressupostària per al funcionament intern. A cada comissió, que no hauria d'excedir de cinc membres, participació com menys de dos ciutadans escollits pel seu enteniment sobre cada àmbit.

Les comissions haurien de tenir capacitat decissòria, i de gestió, de manera que les seves conclusions sobre les respectives línies de treball fossin assumides pel govern de la mà del regidor de l'àmbit corresponent, i en cas de dubte, traspassades al ple per a la decisió conjunta de tots els regidors que el formen.

Sommio truites... Si hom no pot estar al govern, si el govern que hi ha m'és incòmode, ja s'ho faran, que jo faré el possible per fastidiar.

Però quan agafo la llista dels regidors electes i sobrevolo les seves capacitats em sabria greu que, com representats del poble, es limitessin a seure en una cadira per fer quatre anys de trista oposició.

La realitat és però que quelcom d'aixó s'està gestant, quelcom semblant s'està tantejant. I el més trist és que es confón amb debilitat una nova forma de fer que tantes vegades tothom tant ha reclamat. La resposta, fins ara, està sent del tipus:

- "Tots els meus a la contra",
- "Feu-ho, que ja us enxamparem",
- "Ens uneix anar en contra d'alló que no ens agradi

Quan només es representa al 30% dels electors s'ha de ser valent i conseqüent, però quan se'n representa un 20% s'ha de ser responsable, paraula que només vol dir "tenir capacitat per respondre".

17 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

No sé el que passa, però el que et puc dir, que abans de les pròximes eleccions, m'agradaria que tornessis a publicar el meu comentari i el teu "AMB TU NO TREBALLO PER SANT PERE" perquè amic Ricard, es vergonyós el que estem vivint, demano responsabilitat en Joan Garcia, ell vol treballar per aquest Poble i no hi ha manera, que el deixin, també entenc qui no vol res amb Llesuy, pel seu caràcter, però a mi no m'importa gaire el seu caràcter o que s'hagi creat enemics, per sort o per desgracia es el nostre Alcalde i encara que no ho vulguin s'ha de reconeixer que coses n'ha fet. Per això no ho entenc.

Que ens interessa???
Que el Poble funcioni???

No entenc aquesta oposició... Amic Ricard, dir-te que a part de vergonyós, tenim un Poble sense sang. Quina mmmmmm

Joan Carles ha dit...

En Joan Garcia es va equivocar, no s'hauria d'haver juntat amb el retornat.

Val més sol que mal acompanyat. Ara se'n donarà compte de la crua realitat: hi ha que només volen esperar a què la sort els acompanyi, en comptes de treballar per al poble. Falsos!

Joan, ets del poble, exerceix com a tal, encara que sigui amb en Llesuy.

Javier ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Clau...Clau...Claudi. ha dit...

Hi habia un escorpi, que volia passar un riu, i li va dir a la granota que'l passes a l'altre riba. Per anar a fer fora al rei Saltamarti.
La granota li va dir que ella encara que jove e inexperta, no s'en refiava.
L'escorpí que d'experiencia en tenia molta, li va dir - estigues tranquil, refiat de mi, anirem junts passarem el riu, no et picaré pas.
A mitja travessia, el vell escorpí, no s'en va poder estar i va picar a la granota, i aixi es van ofegar tots dos.
Mentre s'ofegava, la granota li va dir a l'escorpí, mal per mal, més m'hagues valgut anar-hi sol.

JOAN... ALERTA! o t'ofegaràs.

Javier ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Felicitats Joans!! Estem amb vosaltres

Anònim ha dit...

http://blogs.publico.es/dominiopublico/3585/golpe-de-estado-silencioso/
L´exemple del escorpí em recorda a aquest article del diari.

Pena ha dit...

... ei nois, en Joan Garcia te moltes qualitats, tantes, que els que ara estan en el govern volen comptar amb ell. Llàstima que en Joan Garcia no pregunta a gent competent que sàpiga de lleis i el que li diu en Joan Bruguera es el que fa i no s'informa, pot estar per el Poble sense formar part del govern??

ai ai!! Joan que estàs cometen un error.

Tot un Poble decebràs??

I a tu Joan Bruguera paga la pena el que fas??

Em sembla que podries fer moltes coses pel Poble ja que tan donat l'oportunitat. El problema no es en Llesuy, ets tu. Com d'orgullosos estarien la teva família si treballessis pel Poble i resoldre conflictes del passat.

La irresponsabilitat no porta en lloc i que ningú digui desprès que ells els Joans volien treballar pel POBLE, es una fal·làcia.

Anònim ha dit...

Á mi, aquests raonaments em semblen tan pobletans que ho miraculós es que algú cregui que aixi pot conmoure a la ciutadanía. Es clar, a ho millor aixó mostra una determinada visió del poble. Hauría que recordar que la majoría ha anat a escola i ha llegit un llibre.

joan Garcia ha dit...

Últimament veig que el meu nom apareix sovint en els comentaris del bloc, no tinc cap problema ja que ara sóc regidor i això va en el càrrec que diuen i faig aquesta intervenció puntualment per calmar el ànims una mica, si puc.

Entenc les pressions d'uns i d'altres però esteu tranquils, sóc persona responsable i coherent i les meves decisions i les decisions de la nostra coalició sempre seran responsables i coherents, ja en tenim prou que no ho són en aquest país i en aquest poble, sempre ens podrem equivocar això també es cert.

També es cert que no tenen perquè agradar ni a uns ni a d'altres.

Gràcies als meus pares vaig practicar durant molts anys la natació federada i vaig formar part de l'equip de Waterpolo del Sant Andreu durant uns quants anys, així que esteu tranquils que ser nedar força bé i si fa falta amb mala mar o en aigües braves.

I no patiu, si una cosa tinc al cap, es el meu poble i sempre miraré de fer el millor pel meu poble, no per mi o pels uns o pels altres, al cap i a la fi per això ens han escollit no trobeu.

Joan Carles ha dit...

Hem d'agraïr a en Joan Garcia que s'adreci a aquest espai per a comentar el què s'hi comenta, però en definitiva no fa més que confirmar-nos que s'ha plegat als interessos de qui si que en té i no s'acostarà al Govern al què ell i "la coalició" ha estat convidada.

Els motius són ben clars i el poble ja en va plé: fantasmes dels temps d'en Bruguera com alcalde toquen tambors de guerra de molts mil.lers d'euros i si s'acosta al govern haurà de donar moltes explicacions impossibles d'entendre. Millor estar fora quan caigui la tempesta.

Així que Joan Garcia, apart de nedar, ben segur que a l'hora saps guardar la roba.

Ens podries explicar, a aquestes desenes de ciutadans d'aquest espai, què "miraras de fer per al poble (no per a a tu, pels uns o els altres)?

Com ens pots explicar que podries tenir un lloc al govern des del què podries fer molt per al poble i no l'has (l'heu) acceptat?

Ens mereixem una resposta, que també sóm "el poble".

FS ha dit...

Coherència és el que manca en aquest poble.

El Sr. Bosque ha estat durament criticat pels seus "canvis de tendència" política. Molts dels que ho criticaven ara fomenten que en Joan Garcia faci el mateix.

Coherència, senyors i senyores, cal coherència, i en sembla que en Joan Garcia ho està demostrant. Està sent coherent amb el seu discurs, amb els seus objectius, amb si mateix.

Joan Carles ha dit...

SEU discurs.
SEUS objectius.
SI mateix....

Conclusió: coherent amb ELL mateix.

Coherent amb "fer el millor per al meu poble"?...

FS ha dit...

Joan Carles estàs fent demagògia.

En Joan té, com a tots, els SEU propi pensament de com hauria de ser el poble, a l'igual que tu tens els TEU propi pensament. Intentar fer veure que l'actitud d'en Joan és egoista es pixar fora de test. Tergiverses les paraules per crear polèmica.

Joan Carles ha dit...

FS, només reprodueixo textualment el què dius tu mateix, sense canviar ni una coma, veus fantasmes, doncs sent tant fidel -fet que t'honora- a en Joan, només en has parlat de la coherència amb el SEU discurs, amb els SEUS objectius i amb SI mateix, és a dir coherència d'en Joan amb ELL mateix.

La principal diferència d'en Joan respecte nosaltres és que ell ha estat escollit per a treballar per al poble, per aixó el que pensi en Joan tant se val, l'important és el que fa o no fa, el que pensa fer o no fer, per al poble.

La meva pregunta queda doncs a l'aire: serà en Joan coherent amb "fer el millor per al poble" què és el que diu que farà? ...

De la resta de regidors no ho pregunto, doncs tinc ben clara la resposta de la Lola, i també -diferent, però- la de la resta de regidors que van votar a favor dels seus propis grups per optar a ser alcalde.

FS, no tergiverso res, només faig una pregunta oberta, doncs havent rebutjat en Joan tot el que se li ha ofert per treballar per al poble, em temo la veritable resposta. A la fi tot es veu, i les paraules se les endú el vent.

FS ha dit...

Tu tens la teva opinió i jo en tinc la meva, i tots dos les hem exposat públicament.No cal continuar.

A partir d'aquí que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

Joan Carles ha dit...

FS dixit. Amén...