Darreres entrades:

19/1/12

Episodi VI: El prel.ludi de l'escac-i-mat

Ha esclatat: la crema de rostolls amenaça el carrer Nou.

Ara Vallès. Dimecres 18-1-2012. 10:17 h. 



I com si no tingués res a veure, el Grup ERC-RCat ens fa saber el següent:

ERC-RCAT. Dimecres 18-1-2012 18:23 h.

Comunicat de premsa 18-01-2012

No prou amb això, i a la vista de "l'èxit" del darrer Ple del 22 de desembre, el "Black &; Decker" d'ERC (més "black" que "decker") l'apreciat Joan Garcia ha esdevingut "representant" tant d'ERC com de l'ISP, i ha tramés una instància exigint l'immediata execució d'alguns dels acords presos en aquell Ple.

I el ventilador s'ha posat en marxa: mai el nostre municipi havia tingut una difussió tant mediàtica (llevat de la caiguda de l'avioneta fa un parell d'anys):


BMPRESS. Dimecres, 19-1-2012

ERC-Reagrupament denuncia adjudicacions sense concurs públic a Sant Pere de Vilamajor

La tenalla s'ha convertit en martell...

Doncs bé, des de l'Equip de Govern ens comuniquen que: "La documentació referida (Relació de factures pendents per proveïdors) ja ha estat preparada i a disposició dels membres de la corporació en espera de convocar l’anunciada Comissió de Seguiment". 

El martell dels infidels, indubtablement.

El "trinquet opositor" està recollint els fruits del contundent escac al Rei que porten duent a terme aferrissadament des de que va començar aquesta legislatura. Amb un govern feble portes enfora i portes endins, s'ha preferit apuntillar-lo que no pas torejar-lo, tallar les dues orelles i la cua que no pas oferir la "bona corrida" que tot el poble està esperant.

Al "trinquet opositor" se li ha escapat el foc de les mans: ara que -segons es diu i desmenteix- el Govern de CiU ha fet "el plante" al seu cap, no els importa rés més que seguir repicant el ferro, passant de què, ara per ara, ja no hi ha govern a Sant Pere de Vilamajor.

Fixeu-vos que per molt menys que això s'han sentit crits de dismissió. Ara, d'aquest tema no se'n parla. Quant tothom està menjant el segon plat, a ells se'ls ha passat l'arròs. Serà perquè no volen assumir el paper que el destí, ben aviat, els farà jugar.
Us imagineu un govern format per l'Alcalde Bosch tre-ballant amb en Joan Bruguera com a primera espasa? Us imagineu en Joan Garcia agafat de la mà d'en José Luís Bosque. I en Gabriel de fidel secretari? Voldrà la Lola entrar al govern o preferirà mirar-s'ho des de la barrera, llavors que tindrà la clau de volta? Quin paper hi jugarà en Miquel?

Si la Susanna i els seus pensessin fredament haurien de sacrificar-se tres anys i replegar-se, deixar que el "trinquet opositor" munti la seva discoteca. Reforçar-se i esperar. Les lleis d'en Newton són irrefutables...

Cal ja posar en marxa "la solució final". Era la única partida per jugar vist el que es va veure tot començada aquesta legislatura. I no és que CiU no tingui projecte, que el té, però per desenvolupar-lo fa falta seny i complicitats, dues coses que sembla que escassegen d'uns anys ençà en el nostre poble.

L'arrel d'aquesta crisi té una vessant fonemental que no és però políitica: en un poble de terratinents i menestrals només aquests estan "convidats" a servir al poble.

Hom pot "fer d'alcalde" o de regidor si té les esquenes cobertes per al sosteniment de la seva economia familiar, si hom té una granja de vaques, una empresa de restauració, una indústria de matriceria o una empresa de distribució de begudes. Fins i tot pots fer de regidor si ets mestressa de casa o estas a l'atur.

Però hom no pot dedicar un grapat d'hores a la setmana, preferentment pels matins (doncs ja se sap, els funcionaris només treballen pels matins, i alguns les tardes de dilluns) si no té una font d'ingressos estable que li permeti dedicar-se al poble i seguir cobrant.
I no serà que les retribucions dels càrrecs electes amb dedicació de govern siguin un xollo, doncs són mileuristes.

Qualsevol qui conegui mínimament els assumptes personals dels nostres regidors sap a què es dediquen, i per tant les seves possibilitats de dedicació i de nivell econòmic, i era fàcil endevinar que tallant l'aixeta de les retribucions es tallaven les ales al govern. Portes enfora i portes endins.

Recordo ara un dia en què vaig trobar els tres regidors de CiU a les portes de l'Ajuntament. Fins i tot en el seu dia en vaig fer una breu ressenya. Era precisament el dia en què van comprovar que no podrien dedicar-se al poble tal com havíen anhelat. Eren cares tristes, desil.lusionades. Alli va començar a fraguar-se la disensió interna.

La Carta Europea per a l'Autonima Local estableix que els càrrecs electes han de gaudir d'unes retribucions d'acord amb la seva funció, no pas com un sou, no, sinò com justa indemnització dels diners que deixen de guanyar per dedicar el seu temps al poble.

Aquest és un dels pilars de la nostra democràcia: que no hi hagi impediments pràctics per a què tothom pugui dedicar-se legítimament al servei del poble. Per això cobren els seus sous els alliberats sindicals, o fins i tot els Senadors. No, amic Ferran, per aquí no ve la corrupció del nostre sistema democràtic.

No es pot, en nom de res, ni de les penúries colectives, impedir per l'ofegament econòmic que hom pugui dedicar-se a la cosa pública. Si aquesta és la "regeneració democràtica" que molts publiciten, que Déu ens agafi confessats.

M'agradaria saber si els molt apreciats Joan Bosch (Jr.), Joan Bruguera, Joan Garcia, o en Gabriel Ezquerra s'haguessin plantejat fer d'alcaldes i regidors del nostre poble amb l'expectativa de dedicar-se com menys tres matins a la setmana, algunes tardes i vespres i quasi tots els dissabtes o diumenges, de no tenir, més qui menys, d'una o altre manera, les esquenes cobertes de la seva economia familiar.

Hom pot fer escac al Rei amb totes les eines honestes que ens dóna el joc polític. Hom pot fer caure un Govern per ser manifestament incompetent o allunyar-se dels interessos majoritaris d'un poble. Però fer caure un Govern per un motiu tant rastrer com el què tenim plantejat, no té disculpa.

No es pot manar en aquest poble si ets "nouvingut", i menys si ets de "la perifèria" i t'envoltes de "nouvinguts" també de la "perifèria". Sense pedigrí, sense nissaga, sense un plat calent a taula peti el què peti, sense aliats "de tota la vida" et donaran l'esquena. Els de fora i els de dins...

I el més fotut és que, en realitat, al "trinquet opositor" ja li anava bé que fos en Llesuy i la seva gent qui toregés la legislatura més complicada dels darrers vint anys, doncs la patata calenta se l'ha de menjar un altre. Així, sense tocar la patata, poden tocar els pebrots.

Veurem si en la propera aprovació dels pressupostos, algún dels "regeneradors democràtics" prem el botó de "la solució final". Veureu que no, que els interessa més clavar pica i espassa al brau que no pas donar resposta eficaç a tot alló que ens van prometre. I que molts van creure.

No dic amb tot plegat que em sembli bé com s'està duent el Govern del municipi d'un temps ençà. Entenc també que és difícil treballar al costat d'en Llesuy, amb la seva energia huracanada. Es tractava però de fer -tots plegats- que malgrat tot el nostre poble continués avançant. I en això, tots, han fallat, han defraudat.

3 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

HO SE DEL CERT RICARD, QUE NO ES EL CARÀCTER DEL ALCALDE LLESUY, QUE TAMBÉ, EL QUE HA PROVOCAT QUE DEIXESSIN LES CARTERES,ÉS EL QUE HA FET DE MALAMENT EN AQUEST POBLE. VERGONYA ALIENA ES EL QUE TENEN ELS REGIDORS DE CDC, PERQUÈ ELLS I NOMES ELLS HAN VIST I HAN COMPROVAT EL QUE HA FET DE PRIMERA MA. ET DEMANO QUE PARLIS AMB ELLS I PODRÀS OPINAR AMB MES CRITERI I CONTRASTAR LES TEVES INFORMACIONS. PREN NOTA.

Anònim ha dit...

Si, fer un forat de quasi 4 Milions d'€, i encara faltar sumar-hi coses del 2011, quan per activa i passiva s'estava dient que el camí no era aquest i per la "dificultat", tal com ho dius tu, (a les persones que fan el que ell diu sense explicacions ni intent de veure altres opcions, ni d'escoltar,ni intentar de buscar solucions comunes, no es "Dificultats" te un altre nom bastant més clar) no es un "govern manifestament incompetent i allunyats dels interessos majoritaris" de Sant Pere, llavors ja diràs tu que es.

Sergi F

Anònim ha dit...

No li fotis la culpa a l'oposició, aquí de culpable només hi ha un, i és el sr Alcalde. El seus propis regidors s'han adonat de les irregularitats comeses per aquest home, i no volen ser complices. I ben fet que fan plantant-lo! L'únic problema és que ara té les mans lliures per pactar amb en Bosch, que és el que volen ambdos, i els altres membres del govern no permetien. Que Déu ens agafi confessats en aquest petit raconet del Montseny oblidat.