Darreres entrades:

1/9/08

Vilamajor no s'atura a l'agost

El període vacacional de l'agost ha significat també vacances de Reflexions de Sant Pere de Vilamajor.

Nogensmenys, Vilamajor no ha fet vacances i ha continuat el seu ritme d'activitat.


Apart de les festes majors i dels veïnats, n'han passat un munt de coses... Vull destacar-ne algunes dins la línia d'aquestes pàgines.

A Sant Pere de Vilamajor, l'Alcalde i la majoria dels regidors no han fet vacances, al contrari, ha estat al peu del canó, i fins i tot s'han celebrat Plens -insòlit- amb temes tant importants com ara l'arxiu de l'expedient per a la legalització de Pinsos Picart, o l'aprovació de l'Avantpla del POUM. No ha calgut doncs delegar en un alcalde accidental.

A Sant Antoni de Vilamajor, tampoc el Sheriff ha fet vacances, i a tort i a dret, amb la seva peculiar interpretació del codi de circulació i de les limitacions de la seva funció, ha continuat empaperant parabrises amb els seus missatges grocs i abocat a un bon grapat de vilamajorins a rascar-se les butxaques sense poder esperar l'aplicació del sentit comú com resposta a les seves al.legacions.
Els taxis duen les sigles "SP" amb més coherència.
Mentrestant ja són sis els aspirants que mantenen expectatives d'ocupar aguna de les tres places d'Agent de la Policia Local que ben aviat s'implantaran a Sant Antoni. La dotació d'aquest nou cos armat serà inicialment de set agents i un caporal. No es coneix cap convocatòria oberta per a la plaça de caporal.

L'atur ha crescut espectacularment durant el juliol a Sant Pere de Vilamajor, i moderat a Sant Antoni. A Sant Pere ja són 100 les dones en atur contra 74 homes.

Evolució de l'atur a Vilamajor: juny 2007-juliol 2008
Amb això coincideix que la població afiliada a la Seguretat Social és, per primera vegada a la història, superior a Sant Pere de Vilamajor que a Sant Antoni: 1.387 persones contra 1.302. (El trimestre passat ja varem anunciar l'empat tècnic en població ocupada).

Treballadors afiliats a la Seguretat Social a Vilamajor 1er. trimestre 2005-2on. trimestre 2008
En els darrers dos anys (juny 2006-juny 2008) els treballadors afiliats a la Seguretat Social han crescut de 246 persones a Sant Pere de Vilamajor (i de 30 els aturats), mentre que a Sant Antoni la població afiliada ha incrementat només de 41 persones, i de 70 els aturats... (Veure a aquest respecte el següent article).
No en va, a Sant Antoni només treballa el 36% de la seva població potencialment activa (de 16 a 65 anys), mentre que a Sant Pere ho fa el 45%.

Els embassaments de la conca del Ter-Llobregat es mantenen ferms, i a data 1 de setembre arriben al 65,5%, mentre que l'any passat es situaven al 41,5% i la mitjana dels 5 darrers anys al 56,4%.


La recent constituïda Associació de Veïns de Can Derrocada ha superat els 80 associats i ha celebrat amb èxit les seves activitats d'estiu, que clouran amb un sopar de fi de temporada a la zona esportiva. Feia més de 15 anys que aixó no passava, malgrat existir una altre associació en el veïnat.

El Centre d'Art La Rectoria està iniciant la seva reconducció, i s'està reforçant per a recuperar el lloc de primer ordre en els centres productors de petit format.

El Ban de Sequera del nostre Alcalde Torero ha fet els seus efectes aquest estiu: la piscina de Can Ram ha passat dels 400.000 litres d'aigua de capacitat que tenia a mitjans de juny fins els 40.000 litres a mitjans d'agost. Tot un estalvi!

La Dolors de Can Noguera continua el seu feliç embaràs. I el nostre pàrroc ha visitat Terra Santa. Mentrestant, el nostre lliberal Alcalde ha celebrat la seva primera boda homosexual.

Un nou establiment comercial d'alimentació
ha estat estrella d'aquest estiu a Vilamajor: Sant Antoni es continua aprofitant de l'agònica manca de política comercial a Sant Pere de Vilamajor (ni amb el nou POUM), obligant-nos a una difícil elecció: seguir comprant al CoAliment o fer-ho al Condis. En definitiva, triar entre la carn i el peix.

A Sant Pere de Vilamajor s'han acabat de censar més d'un miler d'irregularitats urbanístiques de diferent entitat. Laiser faire, laiser passer, que posar-hi remei seria una qüestió d'ordre públic. Mentrestant, el POUM emmudeix -també- sense fermesa en una política complementària de regulació del paisatge urbà.

Sant Antoni de Vilamajor s'ha esmerçat en la seva Festa Major, amb un grapat d'actes tradicionals i altres de nous, amb desigual concurrència. Cal destacar l'increment d'orientació cap el protagonisme dels ciutadans. De la seva banda Vilamagore i l'Hotel Cochambre han posat Sant Pere de Vilamajor al capdamunt.

En resum, com es veu, Vilamajor continua essent un territori de mentalitat estiuejant...

0 Comentaris. COMENTEU-HO: