Darreres entrades:

21/1/09

Perquè no aniré a la reunió de la Comissió d'Urbanisme


Molt ha plogut des de què, al novembre de 2006 (carai, ja han passat dos anys!) un grup de persones vem posar en marxa la Comissió d'Urbanisme del Consell de Poble, per a l'estudi de l'Avantplà del POUM-2005.

Fa temps que ha estat plovent sobre mullat.

Pensava, des del convenciment de més de 15 anys de dedicació professional al desenvolupament local, que l'urbanisme estava al servei dels pobles. Amb aquesta convicció vaig començar la meva vida universitària a l'Escola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports.

Pensava que aquest poble estimat tenia la darrera oportunitat de corregir -mirar de corregir- els dèficits estructurals que l'havien convertit en una república de tribus.

Per aixó m'hi vaig engrescar, per aixó des d'aquestes pàgines sempre he tingut present el tema, un tema molt especial per a mí.

Tingui o no raó en els meus plantejaments, tant se val, en tinc, de plantejaments sobre el POUM.

Demà (quan sigui que em llegiu) es fa la presentació dels grans trets del POUM (que es sotmetrà a aprovació inicial en el Ple) a la Comissió d'Urbanisme del Consell de Poble.
Ningú sap ben bé que ha fet aquesta Comissió -a la qual pertanyo- ni quin ha estat el seu paper en aquest POUM, però cal passar el tràmit.
Al cap i a la fi, de la darrera reunió que es celebrarà demà, només en treurem la reiteració de la defensa del territori de les respectives tribus en aquells projectes que més directament els hi afectin, la contundència dels tècnics defensant el model escollit, i la vehemència de l'Alcalde dient que és el millor POUM que s'ha pogut fer.

Des de fora, els grups municipals, tant els de dins com els que no són al Govern, tampoc ens diran quins són els seus plantejaments; es limitaran en posar de manifest allò que no els agrada.

Amb aquest panorama, val més tancar com abans millor el POUM, quedi com quedi, que no s'enquisti en aquesta legislatura.

No repetiré els aspectes que trobo a faltar en el nou POUM, només heu de consultar, si voleu, tots els articles que, des de fa un any i mig, he vingut dedicant al tema.

No dubto que en Llesuy, com Regidor d'Urbanisme i a més Alcalde, ha fet tot el què ha pogut per a millorar el POUM. Sé de la seva lluita amb la Generalitat, l'autèntica hipoteca per al desenvolupament del nostre poble.

Sia com sia, el POUM no posa les bases per a un poble de 10.000 habitants, ni resol la vertebració dels diferents nuclis. El POUM no té en compte aspectes capitals per al desenvolupament del municipi, i consagra la dependència respecte Sant Antoni de Vilamajor. El POUM renuncia a canviar el model obsolet de les nostres barriades residencials. El POUM no és conscient dels més de 5.000 vehicles motoritzats que ben aviat circularan pels nostres carrers.

El POUM no parteix de la sostenibilitat, ni té com premissa la configuració -la restauració- del paisatge urbà, ni és decidit en recuperar la malmesa disciplina urbanística.

Aquest Pla no té projectes motors, ni fa reserves de sòl per a necessitats que tindrem d'aqui a 20 anys.

Estigui -o no- equivocat, i malgrat tots els que hi veig reflectits, aquest POUM encara està massa lluny dels meus plantejaments, i ja no tinc esma, ni hi ha temps, per insistir-hi. Per aixó no aniré a fer de corcó a la reunió de la Comissió d'Urbanisme; tip estic de nedar a contracorrent.

S'ha fet el que s'ha pogut, s'ha fet el que s'ha sabut, no en dubto. Bé està si així us sembla. Descansi en pau, el POUM.

0 Comentaris. COMENTEU-HO: