Darreres entrades:

6/5/11

Campanes electorals: d'eficàcia


Acabo de llegir el programa electoral de CiU: esqüet.

 

Eficàcia. Eficàcia del què continua l'obra de Govern feta en quatre anys i sap el què ha de fer.
Omissions. Omissions remarcables que no són gratuïtes doncs la lletra petita no s'escriu, s'executa en el silenci de la responsabilitat (hem de suposar).

El programa de CiU s'ha de llegir obviant les obvietats que s'obvien intencionadament, doncs a la gent no ens agrada mirar enrera, sinò mirar endavant. Hom esperaria que els redactors d'aquest programa s'enfrontessin als fantasmes que sobrevolen Sant Pere de Vilamajor: endeutament, Picart, insostenible finançament de les Escoles, POUM, ... Però aquests fantasmes ho són per als iguals, no pels què s'hi han enfrontat per primer cop en molts anys.

M'agrada però que s'encaixi exactament en les competències de l'Administració Local, i què no vulgui subrogar-se a competències impròpies que no tenen possibilitats ni finançamement.

En definitiva, el programa de CiU s'ha de valorar per allò que no diu perquè és un programa per treballar pel municipi, tenint clar allò que s'ha de fer i que no cal dir perquè és evident. Però carai! aquest codi n'és un munt de complicat, apte només per a iniciats.

Acostumats com estem que els programes siguin un entremig de campanes al vol i debat d'estat de la Nació no sé si aquest programa electoral m'agrada, però no puc per menys que subscriure totes i cadascuna de les seves propostes, per raonables, necessàries i assolibles.

Com sempre, de Can Derrocada res de res: senzillament no existim: l'únic barri que no té res a pelar en els programes electorals, el Txernòbil de Sant Pere de Vilamajor. Sembla estrany que un destacat representant del nostre veïnat es presenti a les llistes de CiU.

Ridícul, però, en el context, això del Wiffi a 20 euros.

Espero amb apassionat interès les propostes de ERC-Reagrupament (els Joans), que ben segur estaran a mig camí del laconisme i el populisme d'allò que fins ara hem vist.

14 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

Hombre, eso de las campañas electorales queda muy decorativo para la tele y demás. A nivel de Sant Pere de Vilamajor, el que más y el que menos ya sabe lo que pretenden unos y otros, de qué pie cojean, cual es su estilo y sus maneras. También es obvio cuales son sus intereses económicos y adonde tienen echado el ojo para cuando gobiernen. Ya se sabe, lo de los programas y todo eso es para cumplir el expediente o quizás para los que llevan poco tiempo aquí. Hasta se pronostica con bastante aproximación cuantos votos va a recibir cada grupo. Basta con darse un voltio por Sant Pere. El nerviosismo delata a unos y la tranquilidad a otros. Yo más bien me preocuparía de los pactos postelectorales. Ahí es donde está el meollo del asunto.

Anònim ha dit...

Efectivament, s'ha de valorar per allò que no diu.

No parla que el CiU acomiada als seus regidors abans d'acabar la legislatura.
No explica que les decisions les pren una sola persona sense tenir en compte les opinions dels regidors
No explica que la participació ciutadana no existirà
No explica que cap persona de ,l'antic CiU li ha donat recolzament i que ha hagut de buscar candidats de sota les pedres
No explica que el seu POUM i la seva Sala polivalent han deixat d'existir
El CiU ha tingut l'oportunitat de mostrar la seva eficàcia durant 4 anys. Creieu que l'han aconseguida?

Anònim ha dit...

Com l'Issac i la Lola parlen des de el seu anonimat, jo tambe ho fare, podeu dir el que vulgueu pero " se os ve el plumero " descanseu i feu la feina que heu de fer. De bon rotllo!!!

Anònim ha dit...

Perspectiva, el que tu consideres idea ridícula, el wifi, per mi és un tema que em preocupa i molt. Els que tenim professions liberals, la banda ampla és indispensable per nosaltres i si realment ens milloraran la pèssima conexió que tenim alguns, de només 1 mb, ja es raó de pes per aconseguir el nostre vot. De moment de tots els programes que han arribat a les meves mans, és el més realista, i ara per ara no es pot prometre diamants a preu de carbó. Ja hem acabat farts del tripartit a la generalitat.

Per SPectiVa ha dit...

Amb tants Anònims ens farem un lio. Responc l'anterior anònim: no treguis el meu comentari sobre el Wiffi de context, doncs estic totalment d'acord amb el què dius. Només dic el què escric, que en el context del programa electoral de CiU, això de concretar tant "Xarxa Wi-Fi d’internet de banda ampla a tot el municipi amb quota mensual inferior a 20 euros" em sembla desentonar. Simplement.

isaac ha dit...

hola soy el Isaac hasta el día de hoy simplemente e estado leyendo los comentarios , cuando considere oportuno intervenir, lo haré como siempre lo he hecho con mi nombre,sin esconderme en el anonimato
ya estoy trabajando para la candidatura GISP ,la cual considero estamos haciendo un trabajo con el máximo respeto hacia todos los grupo pues somos ciudadanos de Sant Pere.
un saludo
Isaac

Per SPectiVa ha dit...

Un saludo igualmente, Isaac.

Mari Carmen Lozano ha dit...

Supongo que no os habéis planteado quién habláis y dais opinión en estos apartados de reflexiones. Vosotros que os hacéis llamar anónimos, todos sabemos quienes sois realmente.
¿Le interesa a alguien además de a vosotros lo que aquí se expone? No señores, os lo dice alguien que hasta hace poco era una anónima de verdad, que ahora está en una lista electoral y que no le importa decir su nombre. La gente quiere caras nuevas, quiere a gente con ganas de trabajar, quiere que se considere a todo el mundo por igual sea núcleo o sea barrio. Pensad en lo que ha hecho de bueno este gobierno y no veáis solo lo malo. CIU renueva su plantilla, gente joven, gente competente, gente con ilusiones, con poca experiencia algunos, ¿y? siempre ha habido una primera vez para todo. ¿Qué he podido salir de debajo de una piedra?, creo que no, llevo 4 años trabajando por mi barrio y ¿por qué no hacer lo mismo por mi pueblo?
El pueblo somos todos, núcleo, Can Vila, Can Ram, Can Derrocada, Las Faldas ... y entre todos lo sacaremos adelante. En esta época que vivimos no podemos pretender sacar grandes proyectos adelante, el programa de CIU es el más realista de todos con diferencia.

Anònim ha dit...

Amb tot el respecte del món Mari Carmen, però ets a les llistes per què tots els que van donar suport a la candidatura de CiU de l'any 2007 han marxat fastiguejats.
Aquesta és la raó per la qual hi ha una renovació total de la candidatura.

Anònim ha dit...

A mi m´agrada l´entusiasme de Mari Carmen, M´encanta més encara la primera linia del últim parraf, peró perd originalitat i frescura al últim i no per que consideri que el seu partit sigui molt bó, més bé per dir aixó de que es el més realista per que "no podemos sacar grandes proyectos adelante". M´en recorda aquel escrit a les parets del Maig del 68: "sé realista, pide lo imposible".

Anònim ha dit...

Amb tot el respecte del món Mari Carmen, però ets a les llistes per què tots els que van donar suport a la candidatura de CiU de l'any 2007 han marxat fastiguejats.
Aquesta és la raó per la qual hi ha una renovació total de la candidatura.

Anònim ha dit...

Mari Carmen, et desitjo molta sort a la teva etapa en CIU. Pero pensa que la llista renovada que dius es fruit d'un govern on van començar sis membres i van sortir 5. 2 del mateix CIU. Fort no? ara preguntat dues coses.
El problema era dels 5 o de l'alcalde?
Te l'alcalde molta gent per escollir?
PD. No se si el programa es el mes realista pero si que se el que han fet aquests 4 anys.

Anònim ha dit...

A mi m´agrada l´entusiasme de Mari Carmen, M´encanta més encara la primera linia del últim parraf, peró perd originalitat i frescura al últim i no per que consideri que el seu partit sigui molt bó, més bé per dir aixó de que es el més realista per que "no podemos sacar grandes proyectos adelante". M´en recorda aquel escrit a les parets del Maig del 68: "sé realista, pide lo imposible".

Anònim ha dit...

Per SPectiV, vostè que és tant perspicaç com és que no ha comentat que Sant Pere de Vilamajor encara no ha presentat els comptes del 2009 a la sindicatura de comptes, set mesos després que s'hagués acabat el termini legal per fer-ho? (www.sindicatura.org). Aquest fet compromet rebre cap mena de subvenció per part de les administracions públiques superiors.

Més encara, com és que els partits polítics de Sant Pere han de presentar-se a les eleccions sense saber els comptes del 2010?. I se'ls exigeix que presentin propostes de què faran i quant costarà, i etc.

Potser CiU serà mooooolt eficaç, però, de moment, s'ho amaguen......per algun motiu concret?