Darreres entrades:

24/5/11

Perden les ganes de ser alcalde: 4, 3, 2, 1.... 0 !!


Ningú es conforma:
  • En Llesuy es convencia dels 5 i s'ha posat a quarts.
  • En Bosch tenia el quart convençut i aspirava al 5è. La seva campanya era per 5 i l'hi han tocat les tres.
  • ERC partia dels dos seus i afegia el d'en García. En García sol tenia un regidor i junts s'han quedat a les dues.
  • ISP havia d'aprofitar la presumpta debilitat d'en Llesuy, la més que evident de ERC (amb la incògnita d'en García) i sumar els vots de l'esquerra de tota la vida. Aspirava a 3 i s'ha quedat a un.
4, 3, 2, 1, ... 0 !!

Cap ha guanyant, CiU ha perdut 1, GISP 2, ERC 1 i ISP 2. Mai en la història de la democràcia d'aquest poble, tots han perdut. Sorprenent.

Qui vol ser Alcalde? Un regidor i el segon a meitat de preu ...!!

Vol ser Alcalde en Joan Bosch, amb dues el seu ímpetu jovenil no vol esperar a la tercera, en la què tradicionalment va la vençuda. Apreten des de la nissaga, i en Bosque no perdona.

Voldria ser Alcalde en Joan Bruguera, tornar-hi per tornar a començar la feina feta. No té opció, però, a no ser que vagi de "motxiler" d'en Joan Bosch. I en García, empipat per estar lligat de mans en una caolició que no el deixa ser ni fer el què voldria, com mínim estaria recompensat amb el bescanvi.

La Lola, el cavall, no pot resignar-se a prendre l'ombra quatre anys més: ha pencat de valent a la seva manera per portar la seva lloable iniciativa de govern més enllà del primer cop, al govern del segon cop, a mig govern i a la tercera la refinitiva (coll.. ja en són tres que van a la tercera!!). Estimarà tothom menys a en Llesuy. I sap que pot ser decissiva.

N'hi ha que acaronen unir dos cognoms il.lustres com Bosch i Bruguera a l'Ajuntament. Els J.B., diuen.

En Joan García, noble com el què més, no entèn res, estupefacte.

I en Miquel s'ho mira des de la barrrera, sense més aspiracions que fer de regidor, que vist el vist, als altres -ves per on- els sembla a poc.

En un poble tant petit, amb tantes orelles escoltant i ulls amb ulleres de sol mirant, a ningú se li escapa el moviment de "concentració" que intenta aplegar als què han perdut cinc regidors: 3, 2, 1, .... Llesuy 0 !!!

Però és aviat encara per pensar amb claredat. Anar contra en Llesuy, és, al cap i a la fi tot el què tenen en comú tots tres. Però, heilàs! en pobre Llesuy no en té cap culpa, si hom ha perdut 2, 1, i 2 regidors no ha estat culpa d'en Llesuy, sinò de cadascú amb ell mateix. En Llesuy és la teràpia, la sang del fetge.

Hom tanteja, sense solució de continuïtat, però hom tanteja... El GISP deixa caure el mocador a veure què tal responen els altres. Els altres no diuen res, però els encanta pensar que potser si... S'ho miren de reüll.

El GISP diu en públic i privat: "Nosaltres no hem pactat amb ningú, som una alternativa real de govern". i també han dit repetidament: "Donarem l'Alcaldia a la força més votada". Però li xiulen les orelles temptadores: "Tant se val, has apostat per ser Alcalde i ho has d'aconseguir".

Trenta dies va passar Jesucrsit al desert sentint les temptacions del diable disfressat, abans de ser el primer Sant.

I en Llesuy s'ho mira tot plegat, deixa fer i fa... Sense soroll, les aigües arribaran a la platja i tot plegat una tempesta per no res. Ja ha pactat.
Algú s'està deixant estimar però a l'hora de la veritat no perdrà la seva virginitat per fugir de casa amb el primer trovador que l'ha encisat.

Política d'intrigues, especulativa, a la què estem assistint tot just fa un dia dels resultats, eleccions de cos present.

Mai en Llesuy s'hagués pogut pensar que uniria tant als representats del poble. Però, sota quina bandera? 

Noblesa? Noblesa obliga... Per a qui la tingui.

Ja ho deia -cantava- en Lluís, premonitori:

Vailet, et diuen que a les guerres
tan sols hi ha tristeses,
no s'hi guanya mai.
Damunt d'aquesta terra encesa
tot allò que és feble
vol ignorar els mals.

I en Maurici va escoltant
però segueix a terra sense fer-ne cas,
perquè uns altres li han dit tant
que la seva vida és patir sota el fang...


Recorda les raons que un dia
varen canviar el signe
d'aquell temps passat.
Ell ha marcat la teva vida
amb una ferida
que tu has de curar
.

I en Maurici va escoltant
i pensa que ja sap el perquè dels mals.
Però se'n torna, està dubtant,
i altres veus ressonen també al seu voltant.

Vailet, no siguis anarquista
i vés a la conquista
de l'honor més alt,
que al teu costat tindràs la força

que ens porta l'ordre
i ens permet la pau.

I en Maurici sap molt bé
que, si només dubta, poca cosa té.
En Maurici sap què fer,
trobarà als companys i sortirà al carrer
.  

Potser el 42% que no han anat a votar, ho savien, i a la fi han estat els savis?

Seguirem apassionadament els esdeveniments, doncs ara per ara no sabem si la verge donarà a llum un noi o una vaileta... o potser no és fèrtil... O potser és honrada i no vol perdre la honra a mans -per no dir el què pròpiament s'escau- del cavaller lluent...

També deia La Trinca, al seu torn:
I el pobre cavall què, eh, eh, eh?

No dubteu que sereu les primers en enterar-vos. Aixó promet... 

P.S.: Tot l'anterior és un relat de ficció. Qualsevol semblança amb la realitat és mera coincidència.

9 Comentaris. COMENTEU-HO:

Anònim ha dit...

En Bosch té ara l´oportunitat, potser l´unica a la seva vida, de ser alcalde. Aixó per la nissaga del barri de la Força es un fet históric. Que en Llesuy es un cavaller molt ben armat per sobreviure en mig de la maror s´ha demostrat, peró qualsevol podría ser alcalde, i es molt es que s´hi juga al tabler polític i económic de Sant Pere. Els que hem votat ja ho sabiem, i més d´u hem sofert a peu de carrer les tensions i les ambicions d´uns i els altres. Hem participat a la convocatoria democrática, implicats també amb el nostre poble, potser una mica desilusionats, potser amb una mica d´esperança de poder viure a Sant Pere amb la dignitat que ens aporta ser ciutadans amb criteri i llibertat.

Anònim ha dit...

l'únic important es bosch alcalde o llesuy alcalde? crec que la seva responsabilitat va una mica mes enllà, si no estem molt apanyats. al final de tot no pot ser una lluita d'egos, han de mirar de compartir programes, i ser seriosos.

Anònim ha dit...

hi ha un perdedor mes important per sobre de tots i es el poble de Sant Pere. que el Bosch pugui tenir la clau del govern, no ens pot mes que entristir.no es seriós, voldrà cobrar el que s'ha gastat a la campanya, i no l'importa el poble, nomes guanyar i ser alcalde per fer realitat el somni de la seva família. espero que els altres aparquin les coses que puguin tenir a nivell personal, i pensin que qualsevol opció serà millor, que el Bosque tornant a remenar alguna cosa a dintre del govern. seny si us plau seny.

Anònim ha dit...

¿ A alguién le importa realmente el pueblo ? Unos porque quieren ser alcaldes para cumplir un sueño y otros que no quieren a Josep Mª. De poco sirve la democracia si no se escucha al pueblo, y que dicen: ¿ Queremos a Llesuy ? Con más de 500 votos ha ganado estas elecciones si bien no son suficientes para gobernar, eso el pueblo no lo entiende.
Las próximas elecciones no se quien irá a votar, pero puede que yo no sea una de ellas. Total para que sirve, si no se nos escucha.
Es más importate el poder por el poder aunque no se esté preparado para ello.

Anònim ha dit...

Como decía aquel: "La vida es sueño".
O aquel otro: para ser alcalde, "el valor se le supone".
He dicho.

Anònim ha dit...

Em semblaría patètic que no governés el partit que ha obtingut més vots, amb pactes o sense, i més quan hi han programes de govern tant diferents entre sí, ideologies tan oposades fent pinya només per fer-se amb l'alcaldia??? Volen riure dels ciutadans?? Un equip de govern o un circ mediàtic? Confiem en que el ceny que tots han volgut demostrar en les seves campanyes, no es converteixi ara en fum, en promeses electorals, en mentida per guanyar un vot, esperem que aquests que ara han de governar ho facin amb coherència al crear els seus equips, deixin de banda la seva ambició i interessos personals i sobre tot, tinguin molt en compte, qui ha escollit el poble.

Anònim ha dit...

El poble ha escollit i el poble te memoria. Segueixo dient que sant pere necessita un canvi. Esperem que això passi.

Anònim ha dit...

Esperemos que el alcalde que se elija sea respetado así como la coalición que gobierne. Que Sant Pere se merece una convivencia democrática. De personalismos ya estamos bastante cansados.

Anònim ha dit...

De personalismos no se, pero de algún personaje ya estoy bastante cansada y todavía no ha comenzado a gobernar. Si lo hace, que espero que no, cualquiera lo aguanta. Ya va bastante de subidio imaginaros si consigue ser alcalde. No creo que eso sea lo que más le conviene al pueblo.