Darreres entrades:

3/5/11

Campanes electorals: soroll i closques de nous buides

Dir, escriure, és tant fàcil com agafar un paper en blanc i omplir-lo d'intencions.

Sense cap mala intenció, agafo de mostra el Programa Electoral de ISP-ICV, que és el primer que m'ha caigut a les mans, i llegeixo:

- Promocionar el Parc natural del Montsey i els seus accessos: Com? Quant costa?
- Impulsar la creació d'una via verda intermunicipal per potenciar la sostenibilitat ambiental (??) i els espais naturals. Com? Quant costa?
- Estudiar la viabilitat de dotar el municipi amb les infrastructures necessàries per oferir accés fàcil i a baix cost (??), a les noves tecnologies. Quée? Com? Quant costa?
- L'atenció a la dependència en els programes socials (serveis d'atenció domiciliària, telealarma i programes de cuidar el cuidador. Quée? Com? Quant costa? Competència municipal?
- Ampliar el Nou Equip Bàsic d'Assistència Social Primària (EBASP, uff!) mostrant especial incidència (com es mostra la incidència?) en els temes relacionats amb: atenció als infants, atenció a la dona, atenció a la gent gran, violència de gènere, drogodependència i reinserció laboral, risc d'exclusió social. Quée? Com? Quant costa?
- Estudiar la viabilitat d'un centre de dia. (Això i res és el mateix). Com? Qui el mantindrà?
- Ara ve una de bona: Adequació de l'Agenda 21 al municipi a través d'una comissió creada pel Consell de Poble, referent a l'auditoria ambiental ja realitzada (i afegeixen) si està actualitzada. (Això és per nota).

Continuo llegint i no m'ho puc creure... O no soc d'aquest món o no soc capaç d'entendre res de res. Deixo de llegir i em prenc un altre glop de cava.

Sumo. M'entretinc una horeta posant-hi preu a tot plegat, i em surten 5 milions d'euros en la legislatura. Apart dels nous 6 llocs de treball que s'han de crear per executar el conjunt de les propostes: 180.000 Euros més de despesa corrent cada any. I tot pagant a 30 dies, com mana la Llei.

D'on sortiran?

Fer d'intencions un programa és tant com voler anar a sopar amb la Scarlett Johanson i acompanyar-la a l'hotel.

Ho sento per l'ISP, però molt em temo que el botó n'és la mostra de la volada de coloms de tot plegat.

Seguiré amb atenció les propostes dels altres grups per després tocar de peus a terra.

15 Comentaris. COMENTEU-HO:

FS ha dit...

Potser tens raó Per Spectiva, però com ho fa tothom els votants ens hem acostumat. Vaja, que tots som conscients que els programes electorals són un programes de màxims i mai de mínims.
Caldrà veure els altres partits quins programes tenen,però molt em temo que aniran agafats de la ma de l'ISP-ICV

Anònim ha dit...

No han après res després d'estar quasi 8 anys al govern municipal?

I això va per a totes les candidatures: si tan interessats en arranjar les arques municipals i en fer les coses correctament, per què no van a buscar, per a fer les llistes, a gent que sigui professional i amb experiència a l'administració local, que a més hi viu a Sant Pere?

Gràcies.

Anònim ha dit...

Si em deixeu posar un paréntesis en tot això, com a professional de l'administració de fa molts anys (no de Sant Pere en aquest cas), considero que no es tan el què com el com dels programes electorals.
Si la gestió és bona sempre es pot arribar a aconseguir els objectius en menor o major grau de consecució. Crec que les declaracions d'intencions sempre són bones i reitero el que s'haurà de mirar després és el procés i mitjans de gestió de tot això. A vegades amb pocs calers es poden fer moltes coses i ens n'oblidem... no tot cal subcontractar ni contractar ni pagar... una bona idea, innovar i sobretot entrar en xarxes pot ajudar a acoseguir coses que haguessin costat molts diners.
Aquest és el joc democràtic al que em de saber jugar votar intencions i tornar a votar amb cap vers a la realitat finalment feta i de nou per intencions.

Anònim ha dit...

A mi me maravilla comprobar el nerviosismo de determinados grupos políticos ante unas elecciones. La imperiosa necesidad de arrastrar al vecindario, las presiones a las que lo someten, las malas caras, las brusquedades, los gestos de prepotencia, como si la ciudadanía no tuviera bastante con salir adelante en sus oficios, tareas familiares e, incluso, cosa que sorprende mucho a determinados caciques, la independencia de criterio y el ser incapaz de admitir que el negro es blanco y el blanco es negro.
Hay quienes consideran Sant Pere de su propiedad. Y me alegra un montón ver que aún así hay grupos humanos y políticos que dicen no, que también los demás tenemos derecho a existir, a no decir si bwana, porque eso, por más que haya quien se esfuerza porque volvamos a tiempos dictatoriales, aún es posible ejercerlo. Con permiso o sin permiso. Y si tienen tanta urgencia en mandar, mi voto no lo tendrán, porque es evidente que van a sus poderosos intereses dinerarios y al votante que lo zurzan.

Anònim ha dit...

Està clar que val la pena pressupostar tots aquells projectes de programa electoral, però els pressupostos/projectes només tenen validesa un curt temps determinat i ténen un cost a vegades inassumible si queden en res finalment...apart de dir que els grups que no han "despatxat" a l'Ajuntament de St Pere els és molt difícil obtenir inmediatesa en el terennà dels proveïdors existents (sobretot pq molts d'ells son d'altres municipis....quina barra ténen alguns parlant de la laboralitat en el poble!!!) Parlant amb un dels grups però m'he trobat amb l'agradable sorpresa que, ténen els projectes molt ben estructurats i protocolats, i que reorganitzant els llocs laborals del Consistori, intercanviant estímuls de manera transparent i sobretot amb ajuda de la bossa de voluntariat altruista que té aquest poble... (jubilats, gent amb uns valors humans increïbles, o persones que simplement disposen d'un espai de temps per poder dedicar als seus veïns...) poden tirar endavant idees de la manera més resolutiva i amb un cost 0 o mínim. Que avui en día és del què es tracta; resoldre tasques amb temps récord i que no repercuteixi la butxaca del poble!!!!

Anònim ha dit...

Respecte el darrer comentari només diré que aquesta persona no en te ni idea de la realitat social de Sant Pere. Una bossa de voluntaris? Des de fa dos govern hi ha una bossa de voluntaris que va canviant en funció de qui governa. És evident que GISP té la seva pròpia bossa de voluntaris que en un primer moment ho donaran tot pel poble i pel seu partit,però a mesura que vagi passant el temps i la legislatura, la bossa disminuirà i amb ella les activitats fins al punt que s'hauran de suspendre o s'haurà depagar personal per realitzar-les.
Els GISP no ha inventat la sopa d'all, tot al contrari, torna a caure en promeses irreverents i sense substància

Anònim ha dit...

La comparativa de programes està bé quan l'articulista té una opinió objectiva. En aquest cas, es nota que no li agrada ni ISP ni ERC i en canvi escombra cap a CiU i GISP.
Només cal donar-li un cop d'ull als programes electorals per donar-se'n compte que tots prometen l'impossible

Anònim ha dit...

Si, poder si que tots prometen coses impossibles pero sabem que CIU no les ha complert i ERC tampoc ho va fer tots dos estant en el poder. Es impossible jutjar a GISP si encara no ha estat en el govern. Els altres 5 que es presenten si.
No se si el GISP ha inventat la sopa d'all però si que se que jo, com molts, estem cansats de promeses incomplertes. Volem un canvi i gent nova. Igual tenen una recepta per la sopa d'all difernet. Això és el que necessita aquest poble.
Espero tambè que sàpiguen escollir companys de viatge.

Anònim ha dit...

Hauría que mirar qual es la sociología de cadascú dels partits. Si l´ideologia comptés una mica, ara que es diu q´han mort totes, també seria una bona referencia. I,finalment, la denominació d´origen per governar. O sigui, els recursos per exercir el Poder amb seguretat i, per tant, aconseguir l´objectius programátics. Especular si son imposibles o no, em sembla parlar del sexe dels angels.

Anònim ha dit...

Tot aquest programa el volen realitzar amb un deficit actual de mes de 3000000 d`euros. Quins cracks!!!!!

Anònim ha dit...

A ho millor aquests aspirants al Ajuntament que no han forjat aquest deficit tindrien que retirar les seves candidatures per que els actuals governant ho arreglesin a la propera legislatura. A on van uns aficcionats amb un deute municipal de una quantitat enorme si no podrán fer res?. Bon argument per desanimar a l´Oposició.

Anònim ha dit...

quan parles de gent nova a qui et refereixes? als bosch de tota la vida que ja sabem de quin peu calçen, al bosque de tota la vida, que aquest es l´utim partit que li falta per recorrer o a l´isaac de faldes, que a principi d´abril anaba amb els socialistes i ara va amb el gisp?

Anònim ha dit...

ole ole ole, en el programa de esquerra i reagrupament, pone textualmente"Els membres de Reagrupament es comprometen a un màxim de
dues legislatures de mandat.lo que corre por el pueblo de que en esa lista las cosas van mal va a ser verdad.ui ui ui que se van a pelear antes de empezar

Anònim ha dit...

y que problema hay en que se comprometan a no estar mas de 2 lesgilaturas? todos los cargos electos no deberian estar mas de 8 años ocupandolos.

Anònim ha dit...

y qué problema hay en que se comprometan a no estar mas de 2 lesgilaturas? todos los cargos electos no deberian estar mas de 8 años ocupandolos.